Werens

Artistas urbanos

 • Miembro desde
  05.04.2016
 • Siguiendo
  1 proyectos
 • Página web
 • Email
  w@werens.com
 • Descripción
  Un dels pioners del graffiti a Catalunya: Werens porta gairebé tres dècades omplint de color i de controvèrsia els carrers de Catalunya. L’artista, format a la Massana i al London College of Printing, va viure el moment en què sorgia el moviment graffiter europeu.
  Les seves obres d’art urbà s’escampen per incomptables murs d’arreu. Indrets tan diversos com Marràqueix, Venècia, Berlin, Bombai, Istanbul, Nova York, Londres, Lisboa entre molts d’altres, han vist brotar les seves flors d’entre les escletxes de l’asfalt. Però, el cert és que allò que desprèn el graffiti de Werens és, més enllà de l’estètica, denúncia i reivindicació.
  Si el graffiti és l’art que brolla de l’asfalt, dels fonaments dels edificis malmesos o abandonats de les ciutats de tot el món, el graffiti d’en Werens és una obra artística lliurada a la ciutat. Són figures que s’enfilen pels murs, éssers que sorgeixen de les escletxes, personatges que ens fan aturar, ombres sinuoses que s’imposen estèticament per sobre de les façanes anodines i esmorteïdes de les nostres viles post-industrials; el seu graffiti és colorista, espontani, dinàmic, agosarat, reivindicatiu, és art a la bast de tots. Un art, aquest, que no està en venda, que no s’oculta rere una porta de seguretat ni es tanca dins d’una caixa de caudals; un art abandonat amb tota la cura a la seva sort, sense drames, com un petit bot deixat a la deriva en dia de suau oratge, malgrat que sovint les “brigades especials de neteja” s’hagin encarregat de fer-lo naufragar només ésser botat. Però, ni tan sols en els moments de màxima (i jo diria frenètica) activitat de les brigades, ha deixat de sorgir el graffiti d’en Werens, sempre entusiasta, constant, evolutiu. El seu és un art generosament ofert, en definitiva, a tots aquells que vulguin, puguin i es dignin apreciar-lo, a tots aquells capaços de mirar més enllà dels paràmetres més rígidament establerts.

Siguiendo